Piotrek JAKI??? w praktyce: OSKARŻANIE PIOTRA NIŻYŃSKIEGO PRZEZ POLICJĘ. Akt oskarżenia bez określenia sposobu i inne naruszenia
Re: Piotrek JAKI??? w praktyce: oskarżanie Piotra Niżyńskiego przez Policję
Żeby wmówić jakiemuś za przeproszeniem idiocie -- który by powyższe rzeczy przeglądał a twierdził przy tym, iż to jest "sprawa standardowa", normalna, a ja jestem obsługiwany pewnie tak, jak wszyscy -- że po prostu są niskie standardy dowodowe w sądzie i tyle, czyli że skazuje się na byle czym, bez dowodów,
sąd teraz skazał mnie jakimś wyrokiem nakazowym za przestępstwo w tej sprawie -- na samych dokumentach, bez rozprawy. To prezes sądu zawinił tutaj podwójnie, akceptując akt oskarżenia i zarazem kierując sprawę do takiego obsłużenia. W każdym razie wg Kodeksu postępowania karnego to są kwestie, którymi osobiście się zajmuje prezes sądu (aczkolwiek czy to tak jest w praktyce, to już inna kwestia; w moim przypadku pewnie tak).
Sędzina prawdopodobnie nie zdążyła nawet przeczytać Odpowiedzi na akt oskarżenia, bo ta wpłynęła bodajże 14.02.2018 r., a wyrok nakazowy wydano i zarejestrowano dnia 15.02.2018 r. -- zapewne na posiedzeniu, na którym akurat był obecny ten sędzia.
Wyrok nakazowy (tj. bez rozpraw, na samych dokumentach; obecnie tylko grzywny lub ograniczenie wolności się w ten sposób zasądza) można unieważnić składając w terminie sprzeciw, sprawa toczy się wtedy na normalnych ("ogólnych") zasadach w I instancji.
sąd teraz skazał mnie jakimś wyrokiem nakazowym za przestępstwo w tej sprawie -- na samych dokumentach, bez rozprawy. To prezes sądu zawinił tutaj podwójnie, akceptując akt oskarżenia i zarazem kierując sprawę do takiego obsłużenia. W każdym razie wg Kodeksu postępowania karnego to są kwestie, którymi osobiście się zajmuje prezes sądu (aczkolwiek czy to tak jest w praktyce, to już inna kwestia; w moim przypadku pewnie tak).
Sędzina prawdopodobnie nie zdążyła nawet przeczytać Odpowiedzi na akt oskarżenia, bo ta wpłynęła bodajże 14.02.2018 r., a wyrok nakazowy wydano i zarejestrowano dnia 15.02.2018 r. -- zapewne na posiedzeniu, na którym akurat był obecny ten sędzia.
Wyrok nakazowy (tj. bez rozpraw, na samych dokumentach; obecnie tylko grzywny lub ograniczenie wolności się w ten sposób zasądza) można unieważnić składając w terminie sprzeciw, sprawa toczy się wtedy na normalnych ("ogólnych") zasadach w I instancji.
Re: Piotrek JAKI??? w praktyce: oskarżanie Piotra Niżyńskiego przez Policję
Sprzeciw został wysłany.
Oto jeszcze załączone do niego stanowisko obrony w sprawie wyroku nakazowego:
Oto jeszcze załączone do niego stanowisko obrony w sprawie wyroku nakazowego:
- Załączniki
-
- 01.jpg (95.68 KiB) Przejrzano 27831 razy
-
- 02.jpg (112.73 KiB) Przejrzano 27831 razy
-
- 03.jpg (70.43 KiB) Przejrzano 27831 razy
-
- 04.jpg (107.54 KiB) Przejrzano 27831 razy
-
- 05.jpg (108.12 KiB) Przejrzano 27831 razy
-
- 06.jpg (123.8 KiB) Przejrzano 27831 razy
-
- 07.jpg (70.42 KiB) Przejrzano 27831 razy
-
- 08.jpg (99.8 KiB) Przejrzano 27831 razy
-
- 09.jpg (85.29 KiB) Przejrzano 27831 razy
-
- 10.jpg (79.92 KiB) Przejrzano 27831 razy
-
- 11.jpg (90.92 KiB) Przejrzano 27831 razy
-
- 12.jpg (81.97 KiB) Przejrzano 27831 razy
-
- 13.jpg (83.79 KiB) Przejrzano 27831 razy
-
- 14.jpg (87.37 KiB) Przejrzano 27831 razy
-
- 15.jpg (76.77 KiB) Przejrzano 27831 razy
Re: Piotrek JAKI??? w praktyce: OSKARŻANIE PIOTRA NIŻYŃSKIEGO PRZEZ POLICJĘ
Oto jedno z licznych kolejnych pism. Później uzupełnię tu stronę o inne:
- Załączniki
-
- zastrzeżenie0001.png (528.38 KiB) Przejrzano 24056 razy
-
- zastrzeżenie0002.png (457.39 KiB) Przejrzano 24056 razy
Re: Piotrek JAKI??? w praktyce: OSKARŻANIE PIOTRA NIŻYŃSKIEGO PRZEZ POLICJĘ. Akt oskarżenia bez określenia sposobu i inne naruszenia
W sprawie tej szykuje się podobno skazanie na środek zabezpieczający "elektroniczna kontrola miejsca pobytu". W tym celu wpierw będą doszukiwać się we mnie choroby psychicznej.
priligy results forum
can you buy priligy over the counter Razer22 RvDjtmaIIoZlTPAU 6 18 2022