Oto najpierw pierwsza strona umowy najmu: (wszystkie w wyższej jakości: pierwsza, druga, trzecia, czwarta)
Miałem oprócz niej też niżej pokazany dowód zameldowania (o czym za chwilę w dokumentach) - aby uzyskać wyższą jakość, kliknij tutaj: Oto, co mi wręczono po zatrzymaniu (stracone 15-16 godzin na komendzie) - aby uzyskać wyższą jakość, kliknij tutaj - kluczowa strona 6-ta tego Dokumentu pokazuje, co miałem przy sobie oprócz, wcześniej już zabezpieczonych, pieniędzy (m. in. pkt 2: klucze i pkt 10: umowę najmu): Oto, jak przebiegało zatrzymanie - ciągle leżenie plackiem na zimnej ziemi przez godzinę (jeszcze mi coś ukradli z portfela wtedy, może to sama p. naczelnik, jest o tym w mych pismach do prokuratury):
- uprzednie żarciki na komendzie - oklejona plakatami o pomocy dla bezdomnych przy wejściu, a na dyżurce drwiący plakat "Pozory mylą, dowód nie" (zrobiono ze mnie złodzieja tylko na podstawie pozorów, tzn. nocnego wchodzenia bez klucza-siłowego, z przeskokiem przez bramę, bez licencjonowanego ślusarza, posiadając łom i pistolety na gaz łzawiący dla ewentualnej obrony; zlekceważono natomiast klucze do części rzeczy na działce, m. in. garażu, umowę najmu, zameldowanie, bardzo liczne dowody tożsamości - wszystko nieważne, musiało być brutalne zatrzymanie)
- FILM CZĘŚĆ 1: https://www.youtube.com/watch?v=lY6BO0Yw-Ks - tu stenogram (tekst wypowiedzi) - polecam zobaczyć, czym się kończy
- FILM CZĘŚĆ 2: https://www.youtube.com/watch?v=dfCf4wn1p5M - tu stenogram (tekst wypowiedzi) - kontynuacja, bo kazali mi na końcu tamtego wyłączyć nagrywanie
A teraz najlepsze: co działo się dalej! Powyższe obrazują stan z 28.11.2014 r., ale np.
- 11.12.2014 była kolejna interwencja pod tym wynajętym domem (gdy próbowałem się dostać, tym razem o normalnej porze i z udziałem licencjonowanych ślusarzy), policjanci w ilości 4 gadali, że nie mam prawa wchodzić do domu i mi tego zabraniali (jeden z nich to Paulina ZIOBRO - patrz: dokument),
- rzeczy zatrzymane 28.11.2014 np. trzymali jeszcze do 12.12.2014 r. i skradziono dysk twardy (telewizja powiedziała o tym którejś mojej serwerowni, w efekcie tłumaczono mi, że są awarie serwera z powodu awarii dysku twardego), a
- 13.12.2014 była rozmowa z policjantem obsługującym na dyżurce (wideo YouTube, stenogram - proszę klikać; mówił, że winny jest premier, a poza tym naczelnik wydziału w Policji; w istocie w poniżej pokazanych aktach można znaleźć pieczątkę naczelnika i nawet komendanta na jakimś dokumencie).
Oto akta w najważniejszych częściach, nieistotnych z punktu widzenia "interesu sprawiedliwości" ("tajemnicy śledztwa") - mam je, bo nawet prokuratura nieco zainteresowała się tym wybrykiem, tym razem z mego zgłoszenia jako pokrzywdzonego (tutaj więcej informacji), choć szybko sprawę zamknęła:
- https://www.youtube.com/watch?v=OGGAKVEL2-o - przegląd kopii tych akt (stanowiących część akt sprawy z mego zawiadomienia, pozyskaną przez prokuratora) utrwalonej na wideo wykonanym telefonem komórkowym. Polecam spojrzeć na CZAS niektórych czynności:
- od sekundy 3:06 można oglądać fragment akt, w którym jest protokół przyjęcia ustnego zawiadomienia o przestępstwie od wynajmującego (Andrzeja Graffa), który zgłosił włamanie i uszkodzenie rzeczy, w takim ujęciu, że obiektyw telefonu ustawiony jest na pole z czasem i datą czynności: 05.00.28.11.2014, czyli godz. 5:00 rano w dniu zatrzymania;
- dodatkowo, od sekundy 3:12 można oglądać dodatkowe przesłuchanie tego Andrzeja Graffa w charakterze świadka, ale słabo je widać na tym filmie, więc przedstawiam to poniżej (nie był to jeszcze materiał z wszczętego dochodzenia, a sama informacja o przestępstwie na jego szkodę, co zgodnie z od dawna znanym orzecznictwem SN nie podlega tajemnicy):
- dla porównania, zatrzymanie było tamtej nocy (28.11.2014 r.) o godz. ok. 3:45 (nawet trochę wcześniej), widać to na ww. filmie w takim samym prostokącie w prawym górnym rogu kartki (z pionowymi kreskami oddzielającymi cyfry) w sekundach 0:32, 1:42, 1:58 (tutaj o zatrzymaniu mnie samego).
- https://www.youtube.com/watch?v=d6PSJkzb0zI - a to przegląd tych akt bezpośrednio w prokuraturze, niestety jakość tego filmu jest kiepska, dlatego polecam powyższe kopie.